Bananenbrood

Een receptje wat na lang proberen en verbeteren nu perfect is.

BENODIGDHEDEN:

  • 3 rijpe bananen
  • 250 gram bloem
  • half zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 100 gram boter
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • klein scheutje vanille-extract
  • 2 eieren
  • 125 gram mascarpone
  • een handje noten naar keuze (walnoot, macadamia, amandel)

HOE TE MAKEN

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen fijn en zet ze apart.
  • Doe de bloem, kaneel, bakpoeder en zout in een kom en meng het door elkaar.
  • Doe in een andere kom de boter, witte basterdsuiker, het vanille-extract, de mascarpone en de eieren. mix dit tot een glad geheel.
  • Giet het mengsel bij de droge ingrediënten en roer het langzaam door elkaar tot een glad beslag.
  • Meng de geprakte bananen en de noten door het beslag.
  • Giet het beslag in een bakvorm en zet deze voor 55 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.

EET SMAKELIJK!

0 comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.