Worteltaart met Monchou

BENODIGDHEDEN:

  • 4 eieren
  • 300 gr bloem
  • 250 gr bruine basterdsuiker
  • 185 ml zonnebloemolie
  • 400 gr wortelen (na raspen en schillen)
  • 55 gr gepelde walnoten
  • 3 theelepels (1 zakje) bakpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • ½ theelepel zout

Voor de monchou crème:

  • 90 gr zachte boter
  • 90 gr monchou
  • 125 gr poedersuiker
  • Paar druppels vanille extract

HOE TE MAKEN:

  • Schil/schraap en rasp de worteltjes, pel de hak de walnoten en klop de eieren los.
    Afhankelijk of je van grof of fijn houd kun je de walnoten en wortels groter of fijner hakken.
  • De over voorverwarmen op 180 graden. De vorm insmeren met boter en met bloem bestuiven.
  • Klop de eieren met de suiker tot een romige massa en roer er de olie doorheen.
  • Zeef de bloem met zout, kaneel, en bakpoeder erboven en mix dit met de eier-boter massa. Voeg daarna de (fijn geraspte) wortelen en (fijngehakte) walnoten toe en meng alles nog even goed met de mixer.
  • Giet of spatel de massa in de taartvorm en bak ong. 1 uur, tot een houten prikker er weer schoon uitkomt. De taart zal goed rijzen.
  • Als de taart klaar is laten afkoelen, eerst in de vorm, later op een bord of schaal.
  • Vervolgens maak je het glazuur; meng eerst de zachte boter met de poedersuiker, tot deze massa een beetje stijf wordt en goed gemengd is, vervolgens roer je er de roomkaas en vanille extract door tot deze ook goed gemengd zijn en je een mooie romige massa hebt.
  • Smeer een dikke laag Monchou crème op de taart en smullen maar!

EET SMAKELIJK!

0 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.