Oreo cheesecakejes

Mmm… om je vingers bij af te likken deze Oreo cheesecakejes. Leuk om te maken als je een verjaardag hebt, of gewoon lekker bij de koffie.

BENODIGDHEDEN (voor 10 cheesecakejes):

  • 14 Oreo’s (1 rol)
  • 200 gr Monchou
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • 100 gr witte chocola
  • 40 ml room (35% vet)
  • ½ theelepel vanille extract

HOE TE MAKEN:

  • Verwarm de oven voor op 150°C
  • Doe 10 papieren bakvormpjes in een stevige cupcakevorm. Leg in elk vormpje een Oreo op de bodem.
  • Doe de monchou in een beslagkom en mix met de mixer net zolang tot de monchou een glad geheel is.
  • Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Mix tot de suiker goed is opgelost in de monchou. Hierna kan je het vanille extract toevoegen.
  • Klop het ei goed op en doe het beetje bij beetje bij het monchoumengsel.
  • Laat de witte chocola samen met de room au bain-marie smelten. Klop het erna door het monchoumengsel.
  • Crunch de 4 overgebleven koekjes en schep ze met een pollepel door het beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes.
  • Bak de cakejes in 20 minuten gaar.
  • Laat de cakejes na het bakken ruim een uur afkoelen op een rooster. Zet ze erna nog minstens vier uur in de koelkast.

EET SMAKELIJK!

One comment

  1. Alex · mei 7

    Lekker