BENODIGDHEDEN:
- 4 malse biefstukjes van 150-200 gram
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 rode puntpaprika’s
- 8 cocktailtomaten
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 200 ml runderbouillon
- olijfolie
- peper en zout
HOE TE MAKEN?
- Marineer de biefstukjes met peper, zout en balsamicoazijn en laat deze 20 minuten op kamertemperatuur komen
- Snijd de puntpaprika, de tomaten, de sjalotjes en de knoflook in kleine stukjes
- Verwarm in de pan een eetlepel olijfolie
- Fruit het uitje en de knoflook
- Voeg de paprika toe en laat twee minuten bakken
- Voeg de tomaten toe en laat pruttelen tot er vocht vrijkomt
- Voeg de runderbouillon toe en laat het 10 minuten zachtjes koken
- Verhit een grillpan en grill de biefstukjes. Twee tot 3 minuten aan elke kant. Laat deze rusten
- Maak met de staafmixer van het paprika-tomaten mengsel een rulle saus en laat dit inkoken tot een goede dikte
Serveer de biefstuk en paprikasaus met zoete aardappel of met zilvervliesrijst
EET SMAKELIJK!