Paddenstoelenrisotto

Deze risotto is lekker smeuig. Perfect samen met een saltimbocca (kalfsoester met parmaham en salie) of gewoon zo.

BENODIGDHEDEN (voor 4 personen):

  • 300 gram risottorijst
  • 2 sjalotjes
  • 150 ml witte wijn
  • 750 ml bospaddenstoelenbouillon
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 125 gram mascarpone
  • 75 gram parmezaanse kaas

HOE TE MAKEN:

  • Snijd de sjalotjes heel fijn
  • Bak de paddenstoelenmix en zet deze apart.
  • Bak de sjalotjes en de risottorijst in een scheutje olijfolie.
  • Als de risottorijst glazig is geworden, doe dan de witte wijn erbij.
  • De risottorijst neemt het vocht op. Als de witte wijn is opgenomen, doe dan scheutje voor scheutje de bouillon in de pan. Doe pas het volgende scheutje erbij als de andere bouillon volledig is opgenomen.
  • als alle bouillon is opgenomen, roer dan de mascarpone en de parmezaanse kaas door de risotto.
  • Als laatste mix je de paddenstoelen door de risotto.

EET SMAKELIJK!

0 comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.