Lasagne met kip

Lekkere lasagne met kip. het is wel wat meer werk dan lasagne uit een pakje, maar het resultaat is er wel naar!

BENODIGDHEDEN:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui (gesneden)
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 25 gr bloem
  • 300 ml kippenbouillon
  • 225 gr tomatenblokjes uit blik
  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel tomatenpuree (klein blikje)
  • Lasagnebladen (minimaal 6)
  • 1 pakje bechamelsaus
  • Geraspte kaas en/of mozzarella

HOE TE MAKEN:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.
  • Snij de kipfilet in blokjes en bak tot ze gaar zijn
  • Verhit in een pan de olijfolie voor de saus en bak de uitjes tot ze zacht zijn en een beetje verkleurd. Voeg de gerookte spekreepjes toe en bak ze twee minuutjes mee.
  • Strooi de bloem erbij en bak al roerende 1 minuut. Haal van het vuur en roer geleidelijk de bouillon, tomaten, kip en tomatenpuree erdoor.
  • Zet de pan weer op het vuur en breng aan de kook, onder voortdurend roeren, zet het vuur dan lager en laat zachtjes 3 minuten pruttelen. Haal van het vuur en zet apart.
  • Maak de bechamelsaus zoals aangegeven op het pakje en zet het apart.
  • Doe een laagje kipsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg er vervolgens 3 lasagnebladen op.
  • Doe weer een laag kipsaus in de ovenschaal en giet nu de bechamelsaus eroverheen.
  • Strooi er een laag kaas overheen en zet de lasagne 1 uur in de voorverwarmde oven.

TIP! Bij het serveren kun je er een paar chilipeper vlokken overheen strooien voor de lekkere pittigheid.

0 comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.