Saltimbocca

Een heerlijk stukje vlees uit de Italiaanse keuken. Lekker bij de paddenstoelenrisotto, of met een schepje aardappelpuree.

BENODIGDHEDEN:

  • 8 kalfsoesters van 60 gram
  • zout en peper
  • 8 salieblaadjes
  • 8 plakjes parmaham
  • bloem om te bestuiven
  • 100 gram geklaarde boter
  • 150 ml witte wijn

HOE TE MAKEN:

  • Bestrooi de kalfsoesters met zout en peper
  • leg op elk kalfsoestertje een salieblaadje en een plakje parmaham en zet deze vast met een cocktailprikkertje
  • Bestuif de kalfsoesters met een beetje bloem
  • Bak de kalfsoestertjes in de geklaarde boter. Leg de kant met de parmaham eerst onderop.
  • Haal de kalfsoestertjes uit de pan en houd ze warm in de oven
  • Giet de boter die je hebt gebruikt om te bakken uit de pan en blus af met de witte wijn. Laat deze heel hard inkoken.
  • Laat de kalfsoestertjes nog een minuutje sudderen in de ingekookte witte wijn.

EET SMAKELIJK!

0 comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.