Een heerlijk stukje vlees uit de Italiaanse keuken. Lekker bij de paddenstoelenrisotto, of met een schepje aardappelpuree.
BENODIGDHEDEN:
- 8 kalfsoesters van 60 gram
- zout en peper
- 8 salieblaadjes
- 8 plakjes parmaham
- bloem om te bestuiven
- 100 gram geklaarde boter
- 150 ml witte wijn
HOE TE MAKEN:
- Bestrooi de kalfsoesters met zout en peper
- leg op elk kalfsoestertje een salieblaadje en een plakje parmaham en zet deze vast met een cocktailprikkertje
- Bestuif de kalfsoesters met een beetje bloem
- Bak de kalfsoestertjes in de geklaarde boter. Leg de kant met de parmaham eerst onderop.
- Haal de kalfsoestertjes uit de pan en houd ze warm in de oven
- Giet de boter die je hebt gebruikt om te bakken uit de pan en blus af met de witte wijn. Laat deze heel hard inkoken.
- Laat de kalfsoestertjes nog een minuutje sudderen in de ingekookte witte wijn.
EET SMAKELIJK!