Mmm… om je vingers bij af te likken deze Oreo cheesecakejes. Leuk om te maken als je een verjaardag hebt, of gewoon lekker bij de koffie.
BENODIGDHEDEN (voor 10 cheesecakejes):
- 14 Oreo’s (1 rol)
- 200 gr Monchou
- 50 gr kristalsuiker
- 1 groot ei
- 100 gr witte chocola
- 40 ml room (35% vet)
- ½ theelepel vanille extract
HOE TE MAKEN:
- Verwarm de oven voor op 150°C
- Doe 10 papieren bakvormpjes in een stevige cupcakevorm. Leg in elk vormpje een Oreo op de bodem.
- Doe de monchou in een beslagkom en mix met de mixer net zolang tot de monchou een glad geheel is.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Mix tot de suiker goed is opgelost in de monchou. Hierna kan je het vanille extract toevoegen.
- Klop het ei goed op en doe het beetje bij beetje bij het monchoumengsel.
- Laat de witte chocola samen met de room au bain-marie smelten. Klop het erna door het monchoumengsel.
- Crunch de 4 overgebleven koekjes en schep ze met een pollepel door het beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes.
- Bak de cakejes in 20 minuten gaar.
- Laat de cakejes na het bakken ruim een uur afkoelen op een rooster. Zet ze erna nog minstens vier uur in de koelkast.
EET SMAKELIJK!
Lekker